Megdöbbentő adatok a hazaköltöző magyarokról…

A magyarok jelentős része az elmúlt időben mintha nagyobb tömegben indulna Magyarország irányában, mint ellenkezőleg. Tavaly Október óta mennek a találgatások, hogy hogyan fog ez hatni honfitársainkra és milyen lépésre ösztönzi majd Őket a Brit Parlament döntése. A Hunglia interjúalanya Bikali Dániel a Hunparcel Ltd vezetője.

Mi a legfőbb ok amiért hazaköltöznek a honfitársak, és miért?

Az átlagosnak mondható 7-10 év Angliában töltött idő után választják az emberek a visszaköltözést. Ez általában a komfort miatt, vagy családi okokból van. Komfortnak tekinthető a saját ingatlan vásárlása Magyarországon, és a kevesebb embertömeg elviselése, a nyugodtság. Persze ezt több szemszögből is lehet nézni. Családi okok pedig legtöbb esetben a gyerek, babavárás, és a nagyszülők közelsége. 10 év kihagyás után akinek otthon van a családja, az a további időt hasznosan szeretné eltölteni, és aktívan részt venni a családi kötelékben. Legtöbbször ezeket halljuk vissza.

Mi az, ami változott 2008-óta a költözködőkkel?

Régen is és most is költöztek vissza Magyarországra. Ezt sokan nem hiszik el és mindenki kérdezgeti is, ugye a válasz felül található, de akkor kérdezem én, –  hogy miért maradnának? 2008-2009-ben kevés olyan magyar élt kint aki már ott élt 8-10 éve és ezáltal nem is költözhetett haza sok magyar. Mára már sok olyan ember van, aki igen csak a 8.-9.-10. évét tapossa a királyságban. Tapasztaltunk alapján 2010-12 óta heti szinten vannak családos hazaköltözések, amik minden évben nőnek.

Tehát a te szavaiddal élve: – Miért maradnának Angliában?

Sokan sokféle képpen gondolják az életet és nehéz egy közös elképzelést felvázolni. Az én véleményem és ehhez segít egy kis számszerű adat is, az ismerősök és barátok között akiknek már egyike sincs Angliában. Bátran mondhatjuk, hogy a magyarok 80%-a visszaköltözik Magyarországra. Ezt a számot vállalom és alá is tudom támasztani. és hozzáteszem, hogy ez a helyes döntés, vagy legalábbis ez lenne. (most kicsit elragadtattam magam)

A 80% nagy szám, nem mondom. Mikor nőtt meg ennyire?

Ez egy folyamat. Régebben ritkább volt mostanra sűrűbb lett. Mai napokban már fél vagy egy év után is jóval többen hazamennek mint régebben. Az elmúlt években én úgy érzem nem is jött annyi magyar mint előtte, viszont többen mentek haza. Lehetséges hogy megváltozott a mérleg. Ezt nehéz megmondani. Külföldre költözéskor általában megoldják egy bőrönddel az emberek, és ebből mi sokszor nem érzünk semmit. Amikor már több cucca van akkor látjuk, és akkor kerül velünk kapcsolatba. Londonon belüli költözéssel is foglalkozunk, rengeteg magyar megfordult nálunk tehát van hasonlítási alap és adat is.

Felkészültetek már az esetleges nagy mennyiségben áramló magyarok mozgatására?

Természetesen folyamatosan készülünk, és építjük a flottát. Szerencsére elsők vagyunk a magyar piacon akik ekkora spektrummal tudnak dolgozni, rövid határidővel kiváló árakon. A furgonok mellett 7,5 – 12 tonnáig is meg tudjuk oldani a költözéseket. Teljes csomagolással és raktározással együtt. Most már londoni és budapesti bázissal. Egyszóval, velünk semmi sem lehetetlen 

Mit üzennél a külföldön élők számára?

Érezzék jól magukat, gyűjtsék a pénzt ameddig lehet, ne feledkezzenek meg Magyarországról, arról az országról ahol felnőttek. És hívjanak bátran amikor költözésen gondolkoznak. Készséggel állunk rendelkezésre, akár egy ingyenes felméréssel is szolgálunk.

FORRÁS: HUNGLIAFACEBOOK

Hozzászólások