Jó tudni ... avagy a Gyakran Ismételt Kérdések

Ajánlatkérés:

A webhelyen a „Gyors ajánlatkérés” panel használatával küldött ajánlatkérés nem minősül megrendelésnek. A teljes körű adatok hiányában az ajánlatkérésre adott ajánlatban megjelölt ár nem feltétlenül egyezik a későbbi szolgáltatás végleges árával. Az ajánlatkérés lényege, hogy körvonalazódjon előttünk a szállítandó tételek mennyisége, vagy a munka nagysága illetve az útvonal, települések ismeretének pontosságával. Az ajánlatkérésre válaszul adott ajánlat tájékozató jellegű árakat és információkat tartalmaz, ami a végleges mennyiség, méretek és súly alapján változhat. A gyors ajánlatkérést 24 órán belül feldolgozzuk, és a legjobb tudásunk szerint, az ajánlatkérésben megadott adatok alapján kialakított árat tartalmazó ajánlat küldésével visszaigazoljuk. Az ajánlatkérésre érkezett ajánlat elfogadása után célszerű az online megrendelést kitölteni a pontos adatokkal.


Megrendelés:

Csomagszállítás illetve költöztetés esetén, adatvédelmi és biztonsági okokból a rendeléseket online tudjuk elfogadni. Így elkerülve a címek elhallását, helytelen adatok leírását, valamint a fizetésre vonatkozó szabályok félreértését. Szabályzatunk és biztosi tásunk is csak így érvényes.
Online megrendeléssel kapcsolatos elírásból, hamis vagy helytelen adatok megadásából származó hátrány miatt reklamációt utólagosan nem áll módunkban elfogadni, illetve felelősséggel sem tartozunk az ilyen esetekért.
Megrendeléskor megadott adatokat bizalmasan kezeljük, és hatóság által jegyzett és visszaigazolt módon tároljuk illetve védjük. Erről bővebben az adatkezelési tájékoztatónkban olvashat. Telefonon, sms-ben vagy más módon felvett megrendelések esetén utólagos reklamációt nem fogadunk el, valamint az ilyen megrendelésekkel kapcsolatos téves adatokkal összefüggésbe hozható következményekért nem vállalunk felelősséget, illetve ilyen esetben nem garantáljuk a webhelyen meghirdetett szállítási idő betartását.


Csomagfeladás:

Csomagfeladás kizárólag lezárt dobozban, bőröndben, erős zsákban, rekeszben lehetséges. Saját csomagolás esetén a csomagban lévő tárgyakért felelősséget nem tudunk vállalni, TV vagy más elektronikus eszköz esetében eredeti csomagolás fogadható el. A csomag tartalmát nem mindig tudjuk átvizsgálni, tehát kézbesítés után reklamációt nem fogadunk el.
Csomagfeladást a megrendelő vagy az általa meghatalmazott – és felénk megjelölt - személy is végezheti. Csomagfeladáskor fuvarlevelet és tételes listát írunk a szállítandó csomagokról, költöztetés esetében 50 tételszám felett ez nem szükséges. A fuvarlevélre becsült súlyt és térfogatot jegyzünk fel, valamint az áru típusát: pl. költözés, bútorok, zsákok, dobozok – szükség esetén angolul nyelven is. Számlaigényt előre kell jelezni, amit szükség esetén e-mail-ben, pdf formátumban küldünk el a megrendelő email címére. Ezt a fuvarlevél aláírásával a feladó elfogadja.


Csomagolás:

Áru megóvás érdekében a csomag belső terét ki kell használni, ezzel elkerülve a tartalom sérülését.
Amennyiben a csomagolást a feladó végzi - legyen az költözés vagy csomagszállítás – a csomagok tartalmában hiányos vagy rossz csomagolás miatt bekövetkező kárért felelősséget nem vállalunk, valamint a biztosításunk sem fedezi azt. Külsérelmi nyomok nélkül a biztosító nem fizet. (Pl. törött TV-t helyeztek a dobozba, majd a szállítón követelik a kárt a csomagolás sértetlensége ellenére.) Nem áll módunkban minden egyes csomagot külön megvizsgálni, a tartalom és helyes csomagolás ellenőrzése végett.
Abban az esetben tudunk felelősséget vállalni a törött tárgyakért vagy áruért, ha azt munkatársunk csomagolta, és a kár csomagolás helytelenül vagy hiányosan történt végrehajtásával van összefüggésben. TV-t vagy más elektronikus eszközt csak eredeti csomagolásban veszünk át. Biztosítás az eredeti csomagolás nélkül nem fedezi ezeket még abban az esetben sem, ha jól becsomagolták. Amennyiben külsérelmi nyomok nem láthatóak a csomagoláson, reklamációt nem fogadunk el. Nagyobb értékű, pl. 500.- font felett ajánlott külön biztosítást kötni a csomagra. Ezt a fuvarlevél aláírásával a feladó elfogadja.


Csomagkezelés, raktározás:

A Hunparcel Ltd. a csomaggyűjtés során a küldeményeket, költöztetés során szállított tárgyakat gyűjtőraktárba szállítja, itt deponálja az aktuális indulás napjáig. Csomagok rakodása kézzel, targoncával vagy békával történik.
Szükség esetén a csomagokat megerősítjük, vagy sztrecs fóliával körbetekerve átcsomagoljuk.
Raktárunk 24 órás riasztóval, kamerákkal ellátott objektum, ahol általában 5 C-fok és maximum 25C-fok között van a hőmérséklet. Bővebben itt olvashat róla: http://www.bigyellow.co.uk/store/Finchley-North-self-storage

Átvétel:

A küldeményeket a címzett, annak meghatalmazottai, vagy a küldemények és a körülmények alapján ésszerűen átvételre jogosultnak feltételezett személy jogosult átvenni, legyen az csomag, más küldemény vagy költöztetés során szállított tárgyak. Cégünk nem vizsgálja ugyanazon cím alatt lakó egyező névvel rendelkező természetes személyek azonosságát. 
Az átadáskor a mennyiség, tételszám leszámolásáért az átvevő felel, a felvételkor feljegyzett tételszám vagy mennyiség pontos leszállítását cégünk minden esetben garantálja. Mivel a lepakolás után cégünk nem tudja nyomonkövetni az áru vagy csomag sorsát, ezért az ezután bekövetkező esetleges károkra a biztosításunk már nem terjed ki. Így a szállító jármű lerakodás utáni távozását követően reklamációt nem fogadunk el, az ezután keletkezett károkért cégünk nem felel. Az átvett csomagok épségét és darabszámát még a helyszínen az átvételkor kell ellenőrizni, valamint az esetleges károkat akkor kell jelezni felénk, amiről jegyzőkönyvet készítünk, fényképekkel. E feltételeket a fuvarlevél aláírásával az átvevő elfogadja.


Átvétel mulasztása:

Amennyiben az átvevő nem tartózkodik a helyszínen a küldemény kézbesítésekor, akkor a Szolgáltatóval előre közölt felhatalmazott személy veheti át a küldeményt. Az átvételt aláírással igazolja, mely igazolás kiterjed a küldemény épségben való leszállítására is.
Egyéb esetekben a csomag beérkezik a gyűjtőraktárunkba, ahol ezután 2 hétig ingyenesen raktározzuk. Újra kiszállításra egyedi árajánlatot adunk, cím, méret és darabszám talapján. A különbözet fizetését kizárólag előre utalással tudjuk elfogadni. 
 

Biztosítás:

A Hunparcel Ltd. minden munkatársa a csomagok, bútorok, egyéb tárgyak kezelésekor a lehető legnagyobb odafigyeléssel és szakmai tapasztalattal áll a munkához, minden figyelmével elkerülve az esetleges sérüléseket és károkat.
Biztosításunk kizárólag a raktérben történt sérülések esetén nyújt fedezetet. Szállítás közbeni tűz, víz, közlekedési baleset, beázás, egyéb környezeti károk esetén. Rablás és lopás esetén nem.
Csomagbiztosításunk 50.000 HUF vagy 140 GBP / csomag értékben nyújt alap fedezetet a károkra.
A kiemelt értékeket már 140 GBP felett érdemes külön biztosítani. Ennek ügyintézésében cégünk nem vállal feladatot, ezt a Megrendelőnek önállóan kell elintézni. Kiemelten magas értékű tárgyak biztosítását csak és kizárólag számlával igazolt értékben illetve előre bejelentve tudjuk elfogadni, erre az alap biztosításunk nem ad fedezetet.
Számla, jegyzőkönyv illetve mellékelt szükséges okmányokkal tudjuk vállalni a küldemények szállítását. E feltételeket a fuvarlevél aláírásával a feladó elfogadja.


Árak:

A hunparcel.com weblapon feltüntetett árak méret, súly és darabszám
alapján kerültek meghatározásra. Ezektől eltérő kisebb vagy más típusú csomag feladása esetén az árat módosíthatjuk. 
Alapszolgáltatásunk és erre vonatkozó áraink London–Magyarország–London között értendők, háztól házig szállítással, biztosítási díjjal együtt.
Költöztetés esetén a megrendeléskor meghatározott árat a szállítás megkezdésekor a felrakodásnál mutatkozó eltérések miatt megváltoztathatjuk. Előre kifizetett fuvardíjat megkezdett szolgáltatás esetén a szolgáltatásunk Megrendelő felróható hibájából adódó meghiúsulása esetén nem áll módunkban visszatéríteni. 
Amennyiben a megrendelésben meghatározott mennyiségnél a küldemény átvételekor kisebb mennyiség kerül átvételre, az esetben is a megrendeléskor meghatározott mértékű díjat számítjuk fel, függetlenül az árkülönbség mértékétől. Többlet küldemény esetén a hozzáadott mennyiség arányosan kerül számlázásra. 
300 fontot meghaladó fuvardíj esetén előleg fizetését kérhetjük, melyet kizárólag előre utalással vagy bankkártyás fizetéssel előre lehet kifizetni. Az elállási jog jogszerű gyakorlásának esetét kivéve nem vagyunk kötelesek az előleget visszafizetni a megrendelés törlése esetén.


Fizetés:

Költöztetés esetén a szolgáltatás díjának megfizetése két részletben történik. Első részlet megfizetése a megrendelést követően, a költöztetés megkezdése előtt, előleg formájában, előre utalással vagy bankkártyával történő előre fizetéssel történik. A második – a szolgáltatási díj előleg megfizetése utáni fennmaradó részét képező – részletet a küldemény kézbesítése előtt kell megfizetni előre utalással, vagy készpénzben a lerakodás előtt. Nagyobb értékű szolgáltatás igénybevétele esetén csak átutalással történő fizetést fogadunk el. 
Csomagszállítás díjának kifizetésére lehetőség van feladáskor készpénzzel (fontban vagy forintban), valamint átutalással is a kiszállítás előtt. Az összegnek minden esetben a számlánkon kell lennie még a kézbesítés pillanata előtt, különben cégünk megtagadhatja a küldemény átadását. Speciális esetben utólag is lehetőség van fizetni az átvételkor, készpénzben. 
Kisállat szállítás esetében az online megrendeléskor kell előre kifizetni a fuvardíjat, ami kivételes esetben akár a feladáskor is történhet készpénzben, amiről természetesen elismervényt adunk. Utólagos vagy kézbesítéskor történő fizetésre nincsen mód.


Tiltott tárgyak szállítása és megtagadás:

Cégünk a csomagokat szúró próbaszerűen vizsgálhatja, illetve bármikor felbonthatja. Feladáskor a csomagok elszállítását megtagadhatja.  Regisztrált, bejegyzett csomagszállító és költöztető cégként jogszerűen meggyőződhetünk a csomagok tartalmáról akár a feladáskor, vagy még a kiszállítás előtt. Európában szigorú ellenőrzések során kell átmennie a csomagnak/küldeménynek és a gépjárműnek is.

Minden tiltott termék feladása a szállíttató büntetőjogi felelőssége, amit a megrendelés elküldésével el is ismer. Az unió területén esetlegesen előforduló közúti ellenőrzések során a rendőri és vámügyi szervek a csomagokat vizsgálhatják (pl.: röntgen készülékkel). Az erre vonatkozó rendelkezések megszegéséből adódó bírságokat az azt okozóval akár jogi úton is, de megfizettetjük. Továbbá megfizettetjük a további felmerülő költségeinket is pl. a gépjárművünk esetleges elkobzásából származó bevételkiesést, utazási költségeket, mások csomagjainak a vámhatóság általi visszatartásának költségeit, egyéb károkat. Ezek nagyságrendje akár az 5.000.-10.000.- fontos értéket is elérheti.

FONTOS! NEM szállítható: Hűtést igénylő élelmiszer, illegális-, jövedéki áru (cigaretta, alkohol), fertőző, vagy undort keltő dolog, élőlények földi maradványa, tűz és robbanásveszélyes anyag és termék. A küldemény tartalmáért a büntetőjogi felelősség a feladót terheli.
Ezt a fuvarlevél aláírásával a feladó elfogadja.


Megrendelések feldolgozása, válaszadás:
Hétfőtől péntekig:
Budapest 09.00-17.00, London: 08.00-16.00.
Szombaton, vasárnap és ünnepnapokon irodánk zárva tart.