A tökéletes csomagolás elkészítése az országok közötti szállításhoz csomagfeladás és költöztetés esetén

Amikor valaki csomagküldésre szánja el magát Anglia és Magyarország között, akkor az első probléma, amibe bele szokott általában ütközni az a csomagolás módjának kivitelezése.

A csomagolás az egyik legfontosabb tényező a szállítások során, amit muszáj precízen megcsinálni, mert a cégünk (és minden más futár cég is) csak szállíthatóan csomagolt, megfelelően lezárt és kiszállítási adatokkal felcímzett küldeményeket tud továbbítani az adott országba.

Vásároljon tőlünk csomagolóanyagot. Kérjen ajánlatot itt!

A küldemények csomagolásának az alábbi négy követelménynek kell megfelelnie:

 

1. Külső és belső csomagolás (Értékállóság):

 

A csomagolásnak meg kell védenie a küldemény tartalmának épségét a normál közúti szállítás során jelentkező mozgás, nyomás és rakodás behatásaitól. Csomagolást úgy kell megválasztani, kialakítani, hogy a szállítani kívánt tartalom teljesen kitöltse azt, és lezárást követően a csomag tartalma ne mozogjon. Különösen fontos ez a törékeny, sérülékeny küldemények esetében, amelyeket a küldeményen belül is szükséges külön becsomagolni.

 

2. Lezárás (Értékmegőrzés):

 

A csomagolásnak kell biztosítania, hogy illetéktelenül a csomag tartalmához ne lehessen hozzáférni. A sértetlen csomagolás a biztosíték arra, hogy a küldemény eredeti tartalommal ért célba. A csomagolás tehát mindig zárt, felületfolytonos és ellenálló legyen a szállítás közbeni behatásoknak. Amennyiben a csomagoláson sérülés nyoma látszik feladáskor, azt megjelölve fel kell írni a fuvarlevélre. Ha kiszállításkor korábban nem realizált sérülés látható, azt jelezni kell a fuvarlevélen és le kell ellenőrizni a csomag tartalmát!

 

3. Címzés (Azonosítás):

 

A csomagolás biztosítja többek között a küldemény elsődleges azonosítását. A csomagoláson fel kell tüntetni minimálisan a címzett adatait (név, cím) jól olvashatóan és láthatóan, és annak tartósnak kell lennie az út során. Ellen kell állnia a szállítás közbeni mozgatás, nyomás és pakolás hatásainak. Több tétel esetén elég a névvel elátott csomagok feladása is.

 

4. Tartalom garancia (összeállítás):

 

A feladó a fuvarlevél aláírásával nyilatkozik a küldemény általános tartalmáról és arról, hogy nem tartalmaz szállításból kizárt küldeményeket, így a feladó visel minden jogi következményt az küldemény tartalmát illetően.

 

Kerékpárok minimálisan szükséges előkészítése szállításhoz: kerékpárok szállításánál is preferáljuk a dobozba történő csomagolást. Ha ez nem kivitelezhető, akkor minimálisan a kormányt a váz irányába el kell fordítani, a pedálokat és egyéb kiálló tárgyakat (kosár, csengő, támasz kerekek, stb.) le kell szerelni, ha kis méretű akkor a vázhoz rögzíteni, ha nagyobb akkor külön küldeményként feladni.

 

A kerékpár kizárólag tiszta állapotban szállítható és a hajtáslánc olajos elemeit fóliával el kell takarni. A küldemény így könnyen szállítható, rögzíthető és a kiálló felületek nem okoznak sérülést egyéb küldeményekben.

 

Az így előkészített kerékpárok esetleges sérüléseiért nem áll módunkban felelősséget vállalni. Amennyiben sérülékeny vagy nagy értékű kerékpárt adnak fel szállításra, akkor szükséges a teljes fóliacsomagolás, kiálló vagy törékeny elemek leszerelése, de legmegfelelőbb egy erre kialakított kerékpár doboz használata.

 

Szabályok, amiknek teljesülnie kell minden küldemény csomagolásánál:

 

I. Alapszabály: amennyiben a küldemény csomagolásán egyértelmű sérülés kiszállításkor (általános szemrevételezéssel) szállítólevél aláírása előtt nem látható, a tartalom nem sérülhet. Amennyiben a tartalomban mégis sérülés realizálható, úgy a csomagolás nem volt megfelelő! Ha a küldeményen bármilyen sérülés észrevételezhető, azt kiszállításkor az aláírást megelőzően fel kell tüntetni a fuvarlevélen.

 

II. Alapszabály: csomagolatlan, vagy nem megfelelően csomagolt küldemények szállítását csak a feladó saját felelősségére tudjuk vállalni.

 

III. Alapszabály: törékeny megjelöléssel csak bélelt, karton dobozba csomagolt küldemény szállítható, amelyre az I-es alapszabály vonatkozik. Egyéb esetben a törékeny tartalomért felelősséget nem áll módunkban vállalni.

 

Fontos tudni! Szállítások során találkoztunk kockás nejlon táskákkal (kínai táska, szatyor). Ezek a táskák mérettől függetlenül anyaguknál és kialakításuknál fogva maximum 20kg-ig terhelhetőek. Ezekben csak ruhanemű szállítható, egyéb tartalom vagy túlterheltség esetén csak a feladó felelősségére kerülhet szállításra.

 

Emellett egyre gyakrabban találkozunk vékony falú műanyag tároló dobozokkal. Ahogy a nevében is szerepel, ezek tárolásra alkalmasak, de szállításra sajnos nem. Bármilyen kisebb benyomódástól vagy behatástól repedhetnek vagy törhetnek a legkörültekintőbb kezelés mellett is. Ezek szintén csak saját felelősségre kerülhetnek szállításra.

 

Amennyiben minden fent leírt javaslatot és szabályt figyelembe vesz a csomagolás elkészítésekor, akkor az Anglia és Magyarország közötti csomagküldéssel nem lesz semmilyen problémája, és gördülékenyen fog tudni csomagokat feladni a két ország között.

 

Amennyiben szeretne csomagot feladni Anglia és Magyarország között, kattintson ide!

 

 

Költöztetés

 

A költözés szezonális és nem tart örökké…

Legalábbis akkor, ha a hatékonyságra törekszünk és ebben mindkét fél partner (a költöztető cég és a költözni vágyó személy is). Az emberek leginkább tavasszal lépnek rá a változás első lépcsőjére, hiszen fontosak a komfortos körülmények! Ne legyen kánikula, ne szakadjon a hó, ne legyen dermesztően hideg, vagy sarki szél, és az ember érezze azt a bizonyos „flow-t”!

Ez az időszak pedig pont most van, ezért nem árt alaposan felkészülni erre a kicsit sem egyszerű eseményre!

Íme néhány tipp, hogy gyors, egyszerű és biztonságos legyen a dobozolás, csomagolás. Ez az együttható nekünk is fontos, hiszen sokkal könnyebb dolgunk van akkor, ha Ügyfelünk is felkészült.

 

Rengeteg időt és energiát spórolhatunk meg akkor, ha együttműködünk!

Hogy mik a leggyakoribb kérdések az első pillanattól? Mutatjuk:

Milyen dobozt válasszak?

Legyen stabil, erős és masszív falú, lehetőleg egy keményebb karton! Ne feledd, nem pehely súlyt teszel majd bele!

 

Higiénikus, patyolattiszta! Egy lisztes vagy morzsás, egérrágta, bolti doboz nem a legjobb választás! Válassz olyat, amivel nem tetézed az amúgy is piszokkal járó költözést. Már elérhető áron vásárolhatsz áruházakban erre alkalmas, minden méretben kapható, költöztető dobozokat! Ebben ne köss kompromisszumot!

 

Csak semmi banános doboz! Ennek a doboznak a kialakítása nem költözés-kompatibilis. Olyan lyukak tátonganak rajta, hogy öröm nézni! Bosszantó lesz félúton mindent elhagyni belőle.

 

Használj különböző méreteket! Átlátod majd a tárgyak arányait, jobban elhelyezhető teherautóinkban, és több lehetőséget biztosít a néha már-már Tetris-es elrendezésben!

 

Mi a sorrend? Mit, hova tegyek?

 

Készíts többfajta dobozt! Dobozt azoknak, amik a költözést követően nem, vagy ritkán fognak kelleni és dobozt azoknak a tárgyaknak, amik azonnal kellhetnek. Így érkezéskor könnyen lehet rendezni és prioritásba helyezni a holmikat! Az alaposság ez esetben a részletekben rejlik!

 

Törékenyek külön! Ez nem is lehet kérdés! Félted, így mi is próbálunk vigyázni rá! De ez csak akkor működik, ha már a csomagolásnál indul a védelem. Törékeny tárgyakat érdemes duplán, sokszor triplán becsomagolni és úgy helyezni dobozba, azt is szépen kitöltve! A dobozra mindenképpen írd rá: TÖRÉKENY! Nem kell, hogy az űrben is lássák, de jó, ha nem apró betűvel van írva és könnyen észrevehető!

 

Hogyan tudok helyet megtakarítani!? Ne pakolj mindent félig! Sok „fél” doboz csak több munkát eredményez és a benne megbúvó tárgyak sem lesznek a legnagyobb biztonságban. Pakolj olyan tömören, hogy támasszák is egymást! Ha valami túl nehéz a nagyobb dobozhoz vagy más ok miatt saját dobozt érdemel, akkor kerüljenek elő a kisebb dobozok!

 

Milyen a jó súlyelosztás?! Egy rossz mozdulat, egy rosszul irányzott terhelés és már szakad is a motyó! Esnek ki a tárgyak és törik össze minden! Ha nem matekozol jól és nem osztod el a súlyokat a dobozokban, könnyen felborul az arány és egy tárgyból sok kis apró tárgy lesz! De az sem jó élmény, amikor a járdáról kell összeszedni életed darabjait!

 

Mikor végeztem? Zárjak vagy ne? Ha mindig nyitogatod, feltéped, majd újra leragasztod, elgyengül a doboz, az illesztés, és olyan vizekre evezel majd, amit az előző pontban taglaltunk! Ha úgy érzed, minden megvan, fuss végig újra a dobozokon és amikor úgy véled, minden a helyén, ragassz!

 

Cellux kell, vagy nem? Határozottan az első! Ne spórolj vele! Ragassz bátran mindenhol. Ezzel gondot nem okozol, ellenben biztosítod a zökkenőmentes szállítást nekünk, és a sértetlen kicsomagolást magadnak!

 

Mit írjak a dobozra? Hát, nevet és ami benne van. Írhatsz lokális infókat, pl: fürdő, vagy egészen egyszerűen a tárgyak nevét, pontokba szedve! Bár, ha javasolhatunk, az előző sokkal egyszerűbb, hiszen, ha már jó helyen van, a kipakolás smafu!

 

Nincs lift! Mit tegyek? Elsősorban jelezd nekünk már a megrendeléskor! Ha ezt időben tudjuk, akkor munkaidővel, munkaerővel is úgy számolunk, hogy olyan paramétereket ajánljunk neked, amit be is tudunk tartani! Vannak napok, mikor számtalan címre kell érkeznünk, fontos a pontosság, hiszen csak így tudunk hitelesek maradni, ahogy azt nálad is tennénk.

 

A figyelmeztető intéseket reggelig tudnánk sorolni, hiszen rengeteg dolog van, amire figyelnünk kell. De talán ezek a legfontosabb részletek mind közül.

 

Amennyiben a fent leírtak be vannak tartva, akkor már nagy probléma nem történhet a költöztetés során. Ha bármikor további kérdés merülne fel a részletekkel kapcsolatban, több éves szakmai tapasztalattal állunk rendelkezésedre!

 

Éppen most költöznél? Vedd igénybe szolgáltatásainkat és biztos lehetsz benne, hogy megkönnyítjük költözésed napját!

Hozzászólások