Költözzünk okosan! Na jó, de hogyan?

A költözés szezonális...
Legalábbis akkor, ha a hatékonyságra törekszünk. Az emberek leginkább tavasszal lépnek rá a változás első lépcsőjére, hiszen fontosak a komfortos körülmények! Ne legyen kánikula, ne szakadjon a hó, ne legyen dermesztően hideg, vagy sarki szél, és az ember érezze azt a bizonyos „flow-t”!

Ez az időszak pedig rohamléptekkel közeledik felénk, ezért nem árt alaposan felkészülni erre a kicsit sem egyszerű eseményre!

Íme néhány tipp, hogy gyors, egyszerű és biztonságos legyen a dobozolás. Ez az együttható nekünk is fontos, hiszen sokkal könnyebb dolgunk van akkor, ha Ügyfelünk is felkészült.

Rengeteg időt és energiát spórolhatunk meg akkor, ha együttműködünk!

Hogy mik a leggyakoribb kérdések az első pillanattól? Mutatjuk:

Milyen dobozt válasszak?

 • Legyen erős, masszív falú, lehetőleg egy keményebb karton! Ne feledd, nem kis súlyt teszel majd bele!
 • Higiénikus, patyolat tiszta! Egy lisztes vagy morzsás, egérrágta, bolti doboz nem a legjobb választás! Válassz olyat, amivel nem tetézed az amúgy is piszokkal járó költözést. Már elérhető áron vásárolhatsz áruházakban erre alkalmas, minden méretben kapható, költöztető dobozokat! Ebben ne köss kompromisszumot!
 • Csak semmi banános doboz! Ennek a doboznak a kialakítása nem költözés-kompatibilis. Olyan lyukak tátonganak rajta, hogy öröm nézni! Bosszantó lesz félúton mindent elhagyni belőle.
 • Használj különböző méreteket! Átlátod majd a tárgyak arányait, jobban elhelyezhető teherautóinkban, és több lehetőséget biztosít a néha már-már Tetris-es elrendezésben!

Mi a sorrend? Mit, hova tegyek?

 • Készíts többféle dobozt! Dobozt azoknak, amik a költözést követően nem, vagy ritkán fognak kelleni és dobozt azoknak a tárgyaknak, amik azonnal kellhetnek. Így érkezéskor könnyen tudod rendezni és prioritásba helyezni holmijaidat! Az alaposság a részletekben rejlik!
 • Törékenyek külön! Nem kérdés! Félted, így mi is próbálunk vigyázni rá! De ez csak akkor működik, ha már a csomagolásnál indul a védelem. Törékeny tárgyakat érdemes duplán, sokszor triplán becsomagolni és úgy helyezni dobozba, azt is szépen kitöltve! A dobozra mindenképpen írd rá: TÖRÉKENY! Nem kell, hogy az űrben is lássák, de jó, ha nem kell hozzá szemüveg és könnyen észrevehető!
 • Hogyan tudok helyet spórolni! Ne pakolj mindent félig! Sok „fél” doboz csak több munkát eredményez és a benne megbújó tárgyak sem lesznek a legnagyobb biztonságban. Pakolj olyan tömören, hogy támasszák is egymást! Ha valami túl nehéz a nagyobb dobozhoz vagy más ok miatt saját dobozt érdemel, akkor kerüljenek elő a kisebb dobozok!
 • Milyen a jó súlyelosztás! Egy rossz mozdulat, egy rosszul irányzott terhelés és már szakad is a motyó! Esnek ki a tárgyak és törik össze minden! Ha nem matekozol jól és nem osztod el a súlyokat a dobozokban, könnyen felborul az arány és egy tárgyból sok kis apró tárgy lesz! De az sem jó élmény, mikor a járdáról kell összeszedned életed darabjait!
 • Mikor végeztem? Zárjak vagy ne? Ha mindig nyitogatod, feltéped, majd újra leragasztod, elgyengül a doboz, az illesztés, és olyan vizekre evezel majd, amit az előző pontban taglaltunk! Ha úgy érzed, minden megvan, fuss végig újra a dobozokon és amikor úgy véled, minden a helyén, ragassz!
 • Cellux vagy semmi? Határozottan az első! Ne spórolj vele! Ragassz bátran mindenhol. Ezzel gondot nem okozol, ellenben biztosítod a zökkenőmentes szállítást nekünk, és a sértetlen kicsomagolást magadnak!
 • Mit írjak a dobozra? Hát, nevet és ami benne van. Írhatsz lokális infókat, pl: fürdő, vagy egészen egyszerűen a tárgyak nevét, pontokba szedve! Bár, ha javasolhatunk, az előző sokkal egyszerűbb, hiszen, ha már jó helyen van, a kipakolás smafu!
 • Nincs lift! Mit tegyek? Elsősorban jelezd nekünk már a megrendeléskor! Ha ezt időben tudjuk, akkor munkaidővel, munkaerővel is úgy számolunk, hogy olyan paramétereket ajánljunk neked, amit be is tudunk tartani! Vannak napok, mikor számtalan címre kell érkeznünk, fontos a pontosság, hiszen csak így tudunk hitelesek maradni, ahogy azt nálad is tennénk.

A figyelmeztető intéseket reggelig tudnánk sorolni, hiszen rengeteg dolog van, amire figyelnünk kell. De talán ezek a legfontosabb részletek mind közül.

A költözés nehéz ügy. Mint ahogy az is, hogy rávegyük magunkat és túllendüljünk rajta! Jöhetnek az összeszorított fogak, a percenkénti szentségelés, pár vágás az ujjon, őrjöngő szomszéd, állandóan láb alatt lévő gyermek vagy házikedvencünk...

Egy biztos! Annak a tudata, hogy valahol újult erővel és tiszta lappal kezdhetünk, felemelő érzés és minden fáradtságot feledtet. Ha bármikor úgy érzed, kérdésed merült fel a részletekkel kapcsolatban, több éves szakmai tapasztalattal állunk rendelkezésedre!

Kérdezz, vedd igénybe szolgáltatásainkat és biztos lehetsz benne, hogy megkönnyítjük költözésed napját!

Hozzászólások